Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

Kahve ve çay gibi kafein içecekleri çok fazla tüketmeye, sigara içmeye ya da genetik yatkınlığa bağlı olarak dişlerde tartar ve sararma sorunlar çıkabilir. Dişlerin tamamında yaşanan bu sorun sıcak ve soğuk içeceklere karşı hassasiyet oluşturur. Bunun önüne geçmek için Rize diş kliniği içinde uygulanan diş beyazlatma yöntemi bu sorunların önlenmesini sağlarken dişlere estetik bir görünüm de kazandırır.

Diş beyazlatma nasıl uygulanır? Beyazlatma sadece estetik bir uygulama mıdır? Yazı içinde bu noktalar açıklanacaktır.

Diş Beyazlatma Nasıl Uygulanır?

Birçok sebebe bağlı olarak ihtiyaç duyulan diş beyazlatma işlemine Rize diş hekimleri ve hastanın ortak fikir birliği sonucu karar verilir. Bu işleme başlamadan önce dişte hâlihazırda çürüğün ya da enfeksiyonun yol açtığı sorunların olup olmadığına bakılır. Bu amaçla röntgen çekilir. Eğer farklı işlemler varsa diş hekimi öncelikle bu işlemlerin yapılması konusunda hastaya bilgi verir.

Dolgu veya kanal tedavileri bittikten sonra hastaya tek seans ya da tartara bağlı olarak değişebilen bir seans daha beyazlatma işlemi uygulanır. Diş beyazlatma öncesinde dişler iyice temizlenir ve özellikle diş etine yakın bölgelerde yer edinen tartarlar giderilerek dişler rahatlatılır. Ardından iki farklı yöntemle bu tedavi uygulanır:

1. Ofis Tipi Beyazlatma Yöntemi

Rize diş kliniği içinde gerçekleşen bu yöntem hastanın seans odasına alınması ve ardından işlemlere başlanması sürecini kapsar. Diş etine çok yakın bölgelerde tartarlar varsa hasta çok az anesteziye maruz bırakılarak işleme devam edilir. Diş temizlendikten sonra beyazlatma amacıyla jel kullanılır. Bu işlem toplam 1 saat sürer ve dişlerde 3-4 ton arasında bir açılma hedeflenir.

2. Evde Uygulama Yöntemi

Hastaya dişlerine uygun gelecek bir kalıp oluşturulur. Bu kalıbın içinde beyazlatıcı bir jel vardır. Hastanın gün içinde bu kalıbı 7-9 saat arasında bekletmesi beklenir. Diş beyazlatmada evde uygulanan bu yöntem genellikle 2 hafta sürer. Hasta aralıklarla kontrol edilerek süreç takip edilir.

Beyazlatma İşlemleri Kesin Çözüm Müdür?

Kişiden kişiye oldukça fark eden diş yapıları vardır. Bu yüzden diş fırçalama rutinleri, diş ipi kullanımı, dişlerin çürüğe yatkınlığı farklılık gösterebilir. Dişlerde tartar oluşumu da yine genetik nedenlere bağlı olabilir. Çözüm diş beyazlatma değildir, diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra dişlere düzenli olarak bakmak ve kontrolleri ihmal etmemektir.

© Copyright Volkan Yeniay