Rize İmplant Tedavisi

Sebebi birçok nedene bağlı olabilen dişte tahribat veya çürüme sonrasında diş kanal tedavisiyle ya da antibiyotiklerle kurtarılmayacak bir duruma gelebilir. Bu noktada Rize diş kliniği hekimleri tarafından diş çekilir ve dişin yerine implant tedavisi uygulanur. Hem estetik anlamda hem de kullanım açısından eski dişi aratmayacak bir görünüm elde edilir. Peki implant tedavisi nasıl yapılır? Tedavi planı hangi hastalara uygulanır? Yazı içinde bu noktalara değinilecektir.

Peki implant tedavisi nasıl yapılır? Tedavi planı hangi hastalara uygulanır? Yazı içinde bu noktalara değinilecektir.


İmplant Tedavisi Nedir?

Genellikle röntgeni çekilen hastaya bu tedavinin uygun olduğu düşünüldüğünde Rize diş hekimleri tarafından implant tedavisi önerilir. Birçok hasta kaybedilen dişin yerine hem görünüm hem de işlev açısından yeni bir diş eklenmesi için motivedir. İmplant tedavisi, diş kemiğine yerleştirilen implantın bir süre beklendikten sonra protez takılmasını içeren bir tedavidir.

İmplant Tedavisi Hangi Hastalara Uygulanır?

Birçok tedavi yöntemi, gelişim açısından önemli kıstaslar içerebilir. İmplant tedavisinde de hastanın 18 yaşını geçmiş olması, çene ve yüz gelişimini tamamlamış olması önemlidir. Röntgenler aracılığıyla hastanın bu tedaviye uygun olup olmadığına ayrıca bakılır. Tüm şartlar karşılığında tedavi başlar.

Gelişimini tamamlamayan hastalara implantın yerleştirilmesi, sonraki gelişim dönemlerinde bu tedavinin etkisiz olacağının göstergesidir. Bu yüzden Rize diş hekimleri hastanın gelişimine bakarak buna göre bir tedavi yöntemi planlar.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tedaviye uygun olan hasta röntgenler aracılığıyla yeniden kontroller sağlanarak işlemlere başlanır. Öncelikle lokal anestezi uygulanır ve uyuşma sağlanır. İmplantların yerleştirilmesi iki farklı şekilde olur. İmplantın yerleştirilip geçici protezin takıldığı işlem tek aşamalıdır. Diş etiyle kapatma yapılarak protez başlık takılması ise iki aşamalıdır.

İmplant yerleşimi tamamlandıktan sonra 3-6 ay arasında değişkenlik gösteren bir bekleme süresi gerçekleşir. Bu bekleme süresi boyunca implantın kemiğe ne kadar yerleştiği takip edilir. Hasta bu süreçte geçici protez kullanır. İmplantın bölgeye oturup iyileşmesinden sonra protez yapılır. İmplant tedavisi sonlanır.

İmplant Tedavisi Sonrası Dikkat Edilecekler

Tedavi sonraki süreçte dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar şunlardır:


• İmlant takıldıktan sonra o bölgeye çok baskı uygulamamak

• Geçici protezin gerçek diş olmadığını bilerek 3-6 ay arasında dikkat etmek

• Diş sağlığına önem vererek fırçalama ve diş ipi kullanmaya özen göstermek

• Tedavi bittikten sonra sorun olmadığında da Rize diş kliniğine gelerek düzenli kontroller yaptırmak

© Copyright Volkan Yeniay