Lamine Kaplama

Lamine Kaplama

Yaprak kaplama olarak da nitelendirilebilen lamine diş kaplama, dişin belirli bir bölümünde gerçekleşmiş olan kırılmalar gibi durumlarda Rize diş kliniği içinde uygulanır. Dişin yıpranmış bölümü alınıp yerine özel yapıştırıcılar aracılığıyla laminenin yerleştirilmesiyle gerçekleşen bir uygulamadır.

Peki lamine kaplama neden yapılır? Kişiler için nasıl bir yararı vardır? Yazı içinde bu sorulara değinilecektir.

Lamine Diş Kaplama Nasıl Bir Tedavidir?

Dolgu ve kanal tedavisi gibi yöntemlerden ayrılan noktaları olan lamine diş kaplama, estetik bir uygulamadır. Dişin işlevsel ve görünüm açısından iyileştirilmesini amaçlayan bir yöntemdir. Rize diş hekimleri bu uygulamayı tedavi açısından da değerli görür. Dişin kalan kısmının kırılma ihtimalini lamine kaplama ile destekleyen bir yöntemdir.

Birçok hasta tarafından şikâyet edilen kırık ya da yıpranmış dişlerin estetik görünümlerinin sağlanması için oldukça etkilidir. Gülüşün ve diş yapısının daha iyi bir forma getirilmesini destekler. Bu açıdan kişilerde işlem sonrasında yüksek bir memnuniyet olur.

Lamine Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Lamine kaplama yapılmadan önce dişin yapısında çürük ya da enfeksiyonun olup olmadığı röntgenler aracılığıyla kontrol edilir. Ardından bu işleme hastayla birlikte karar verilir. Kaplamanın yapılacağı bölge temizlenerek lamine için uygun hâle getirilir. Ardından dişin ölçüleri alınarak uygun bir yaprak hazırlanır.

Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

Lamine kaplama her hasta için uygun olan bir tedavi değildir. Özellikle bazı durumlarda diş hekimleri bu uygulamadan kaçınır. Bu işlemin iyi bir sonuç vermesi için hastanın şu gibi durumları deneyimlemiyor olması gerekir. Bunlar şunlardır:

• Diş sıkma (bruksizm) gibi durumların olması

• Önceden diş kaplama yapılmış olan dişlere

• Diş etinde kanama yaşayanlara

• Tırnak yeme alışkanlıkları olanlara

• Gelişimini henüz tamamlamamış olan 18 yaş altı kişilere

• Diş etinde çekilmeler yaşayan kişilere

© Copyright Volkan Yeniay