Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum Kaplama

Dişlerin çeşitli nedenlere bağlı olarak kırıldığı, yıprandığı, hasar gördüğü durumlarda diş kaplama yöntemi kullanılır. Bu yöntemler arasında beyaz görünüme sahip olmasıyla tercih edilen zirkonyum, diş kaplama uygulamalarında tercih edilen bir maddedir. Rize diş kliniği içinde uygulanan bu kaplama yöntemi, estetik açıdan diğer kaplama yöntemlerine göre daha çok tercih edilir.

Zirkonyum kaplama nasıl yapılır? Farklı yöntemler yerine neden zirkonyum kaplama daha iyidir? Yazı içinde bu noktalardan bahsedilecektir.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

Diş kaplama yöntemleri arasında birçok farklı madde kullanılır. Zirkonyum maddesinin kullanılması ve daha çok tercih edilmesinin nedenlerinden biri, bu maddenin diş görünümünü daha fazla vermesidir. Porselen kaplamadan farklı olarak bu kaplama yöntemi dişin belirli bir bölümü aşındıktan ya da kırıldıktan sonra talep doğrultusunda yapılır.

Öncelikle dişteki kararmalar ve taş oluşumları giderilerek temizlenir ve diş kaplamaya hazır hâle getirilir. Ardından dişin ölçüleri alınarak bilgisayardaki programlarla 3D tasarımı yapılır. Bu tasarım kalıp olarak kullanılır ve çıktı alınarak dişe yerleştirilmeye hazır olan bir parça elde edilir. Yerleştirilecek bölgeye yapışkanlar sürülerek zirkonyum kaplama süreci tamamlanır.

Zirkonyum Diş Kaplama Neden Yapılır?

Dişlerdeki yıpranmış görünüm birçok hastanın estetik açıdan istemediği bir görünümdür. Zirkonyum kaplama için talep oluşturulmasının nedeni hem dişin sağlıklı bir forma ulaşması hem de estetik bir görünüm elde edilmesidir. Bu amaçla birçok farklı maddeyle diş kaplama yapılır. Zirkonyum diş kaplama bunlar arasında daha çok tercih edilir.

Rize diş hekimleri tarafından uygulanan bu tedavi, uzun ömürlü bir tedavidir. Zirkonyum maddesi sağlamdır ve herhangi bir sıcaklık soğukluk durumunda sorun yaratmaz. Diş sağlığına dikkat edilip sabah ve akşam fırçalama ile diş ipi kullanımına önem verildiğinde zirkonyum diş kaplama ömrü uzun süreli olacaktır.


© Copyright Volkan Yeniay